• Έξω από εδώ! Έξω όλοι τώρα!
Ο Αχιλλέας ήταν έξω φρενών, καθώς οι καθηγητές του σχολείου είχαν αράξει στο γραφείο του ενώ έλειπε και κάπνιζαν. Είχε λείψει για ένα μήνα από το γραφείο, καθώς αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα υγείας.
Συγκεκριμένα, είχε πατήσει έναν αχινό στη φτέρνα από το καλοκαίρι και δεν είχε ασχοληθεί να το βγάλει, επικαλούμενος την έλλειψη χρόνου. Στην πραγματικότητα, βέβαια, φοβόταν πάρα πολύ την όλη διαδικασία, αλλά προτιμούσε να πονάει και να υποφέρει από το να το αντιμετωπίσει.
Ωστόσο, καθώς ο καιρός περνούσε, ο πόνος παρέμενε και συχνά τον κρατούσε ξύπνιο τα βράδια. Επιπλέον, η πατούσα του είχε αρχίσει να πρήζεται, με συνέπεια να μην μπορεί, συχνά, να φορέσει ούτε τα παπούτσια.
Καθώς ήταν διευθυντής σε γυμνάσιο της περιοχής, πείστηκε μετά από πολλές παραινέσεις να επιλύσει το πρόβλημα υγείας του προτού αυτό οξυνθεί ακόμα περισσότερο.
Όταν πήγε στο γιατρό, εκείνος του είπε ότι αν το άφηνε ακόμα ένα μήνα κινδύνευε να χάσει το πόδι του από γάγγραινα. Τώρα, όμως, επέστρεψε στα καθήκοντά του και ορκίστηκε στον εαυτό του ότι δε θα φοβηθεί ξανά να πάει στο γιατρό μετά από την τρομάρα που πήρε.
Καθώς τακτοποιούσε το γραφείο του, βρίζοντας θεούς και δαίμονες για το χάλι που βρήκε, άκουσε χτύπημα στην πόρτα. Το τελευταίο πράγμα που του έλειπε τώρα ήταν να προκύψει κάποιο πρόβλημα στο σχολείο.
• «Περάστε!», είπε απρόθυμα.
Τότε είδε την Ευρύκλεια, μια κοντή, ηλικιωμένη κυρία, να συνοδεύει την Καλυψώ, ένα νεαρό κορίτσι που φοιτούσε στο σχολείο.
• «Γεια σας», είπε η γηραιά κυρία. «Χίλια συγγνώμη για την ενόχληση και περαστικά σας εύχομαι. Έμαθα ότι απουσιάζατε για λόγους υγείας».
• «Σας ευχαριστώ πολύ», απάντησε ο Αχιλλέας, με μια απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, και συμπλήρωσε: «Παρακαλώ, πώς μπορώ να σας βοηθήσω»;
• Τότε η Καλυψώ, που είχε ένα πρόσωπο κατακόκκινο από άγνωστη αιτία, άρχισε να κλαίει.
Ο Αχιλλέας τα έχασε.
• «Τι … τι συμβαίνει; Έγινε κάτι στο σχολείο»;
Η Καλυψώ συνέχισε να κλαίει, κούνησε όμως καταφατικά το κεφάλι της.
• «Τι συνέβη»; ρώτησε στη συνέχεια ο Αχιλλέας γεμάτος αγωνία για να μάθει.
Η Καλυψώ συνέχισε να κλαίει και η Ευρύκλεια την πήρε στην αγκαλιά της.
• «Ησύχασε κορίτσι μου, μην ανησυχείς, θα το λύσουμε το θέμα, πάει πέρασε».
Εκείνη τότε άρχισε σιγά σιγά να συνέρχεται.
Όλοι περίμεναν την Καλυψώ να ηρεμήσει.
Κάποια στιγμή ο Αχιλλέας είπε :
• «Εσείς δε γνωρίζετε κάτι για το περιστατικό»;
• «Δε μου λέει τίποτα. Μόνο κλαίει από προχτές το μεσημέρι. Βοηθήστε μας, σας παρακαλούμε».
Ο Αχιλλέας αποφάσισε να κάνει μια νέα απόπειρα, με πιο γλυκό τόνο αυτή τη φορά.
• «Καλυψώ … καταλαβαίνω ότι περνάς μια δύσκολη κατάσταση, αλλά χρειάζομαι τη βοήθειά σου ώστε να μπορέσω να σε βοηθήσω. Θα σου κάνω απλές ερωτήσεις και θα μου απαντάς κουνώντας το κεφάλι με ένα ναι ή ένα όχι. Σύμφωνοι»;
Η μαθήτρια είχε σταματήσει να κλαίει τώρα αλλά κοιτούσε μια το πάτωμα μια τη μητέρα της. Τον διευθυντή φοβόταν να τον κοιτάξει. Εντούτοις μετά από μερικά δευτερόλεπτα που φάνηκαν αιώνες, κούνησε το κεφάλι της προς τα κάτω.
• «Πολύ ωραία, λοιπόν. Έγινε κάτι μέσα στο σχολείο»;
Η Καλυψώ συμφώνησε.
• «Έγινε την περασμένη εβδομάδα»;
Θετική απάντηση.
• «Αφορά εσένα το περιστατικό»;
Καταφατική απάντηση.
• «Μήπως αφορά και κάποιον άλλο»;
Συμφώνησε η Καλυψώ.
• «Ποιον αφορά παιδάκι μου; Πες στο διευθυντή να το τακτοποιήσει το θέμα», πετάχτηκε ξαφνικά η Ευρύκλεια.
Η Καλυψώ έβαλε πάλι τα κλάματα.
• «Σας παρακαλώ, μην παρεμβαίνετε», είπε ο Αχιλλέας στην ηλικιωμένη κυρία.
• «Συγγνώμη, εγώ … να… να βοηθήσω ήθελα… δε θα ξαναενοχλήσω», απάντησε εκείνη.
• «Καλυψώ, καταλαβαίνω ότι σου είναι επώδυνη η παρούσα κατάσταση, αλλά θα σε κάνω ό,τι μπορώ για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά».
Τότε η νεαρή κοπέλα σταμάτησε να κλαίει και προς μεγάλη έκπληξη όλων είπε :
• «Θα σας τα πω όλα όσα έγιναν. Γιατί αυτό που συνέβη σε εμένα και τις συμμαθήτριές μου είναι απαράδεκτο. Ωστόσο επιθυμώ να μείνουμε μόνοι».
Οι υπόλοιποι είχαν πάθει σοκ από την αντίδραση της νεαρής κοπέλας. Αφού κοιτάχθηκαν μεταξύ τους με απορία, ο Αχιλλέας έκανε νόημα στην Ευρύκλεια να πάει λίγο έξω για να ικανοποιηθεί η επιθυμία της μαθήτριας.
Εκείνη περίμενε αρκετή ώρα έξω από το γραφείο του διευθυντή, μέχρι ο τελευταίος να καταγράψει όσα είχαν συμβεί. Μόλις άνοιξε η πόρτα, βγήκε η νεαρή κοπέλα σε εμφανώς βελτιωμένη κατάσταση. Όσο και να τη ρωτούσε η γιαγιά της στο δρόμο για το σπίτι για το τι είχε συμβεί, απάντηση δεν πήρε.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, δύο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι τους να πάρουν κατάθεση από τις δύο κυρίες. Η Ευρύκλεια μόλις έμαθε τι είχε συμβεί, κόντεψε να μείνει στον τόπο. Όπως αποδείχθηκε μετά από αρκετές ημέρες, μια παρέα αγοριών μαθητών λυκείου, είχαν μπει στο σχολείο παράνομα και με διάφορες μεθόδους παρενοχλούσαν και απειλούσαν την Καλυψώ και τις συμμαθήτριές τους.
Τις επόμενες ημέρες οι αστυνομικοί, μαζί με το διευθυντή του σχολείου, την Ευρύκλεια και την Καλυψώ, κατάφεραν, αφού συγκέντρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία να εντοπίσουν τους νεαρούς και να τους οδηγήσουν στις φυλακές ανηλίκων. Όπως αποδείχθηκε, ήταν απόγονοι σεσημασμένων κακοποιών οι οποίοι ιδεολογικά υποστήριζαν ακροδεξιές θέσεις και ήταν θιασώτες της Χρυσής Αυγής.
Οι αρχές έκαναν έρευνες κάτω από άκρα μυστικότητα, καθώς στο μεταξύ οι συγγενείς των κατηγορουμένων επιδόθηκαν σε τακτικές τηλεφωνικών απειλών. Οι νεαροί, κάποιες φορές μάλιστα, ξαναπήγαν στο σχολείο προκειμένου να συνεχίσουν τη «δουλειά» που άφησαν στη μέση, ωστόσο με δυσαρέσκεια διαπίστωσαν ότι ο χώρος φρουρούνταν πολύ καλά όλο το 24ωρο.
Μετά από τις απειλές, οι αστυνομικοί προσέθεσαν φύλαξη στο σπίτι της Ευρύκλειας και εξασφάλισαν την καθημερινή μετακίνηση της Καλυψούς με περιπολικό και συνοδεία, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της. Ύστερα από μερικό καιρό, αφού πείστηκαν και οι γονείς των συμμαθητριών της Καλυψούς να καταθέσουν στο δικαστήριο, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δίκη.
Μετά από παράκληση της οικογένειας και της αστυνομίας, δεν υπήρξε τηλεοπτική κάλυψη της δίκης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τo αποτέλεσμα της δίκης έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους και καταδικάστηκαν για πλήθος αδικημάτων, καθώς ήταν γνωστοί στις αρχές από παλιότερα περιστατικά.-