• Έλα, έλα είμαστε τόσο κοντά στο ρεκόρ, δώστα όλα, είμαστε ανίκητοι!
Ο Οδυσσέας πατούσε μανιωδώς τα κουμπιά στον υπολογιστή του. Είχε παθιαστεί με το παιχνίδι που έπαιζε και τα μάτια του κόντευαν να βγουν από τις κόγχες τους. Όλο το πρόσωπό του ήταν γουρλωμένο και ο ιδρώτας κυλούσε στο λαιμό και έσταζε από το πηγούνι του.
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές Μαΐου, όταν η Πηνελόπη τον μύησε σε ένα online game με τίτλο Cart Destruction. Καθώς εκείνος ήταν άνεργος και φοιτητής, διέθετε άπλετο ελεύθερο χρόνο για σκότωμα.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την εξέλιξη των πραγμάτων. Ο Οδυσσέας αγαπούσε να παίζει παιχνίδια σε κάθε ευκαιρία, πραγματικά ή ηλεκτρονικά. Συχνά μαζεύονταν στο σπίτι του διάφοροι φίλοι προκειμένου να παίξουν επιτραπέζια ή, πιο συχνά, παιχνίδια μέσω ίντερνετ.
Μεγαλωμένος στην εποχή των «ουφάδικων» και των «μπλιμπλικίων», αγαπούσε πάντα την αθωότητα των παιχνιδιών αυτών που παρότι ήταν τόσο απλά σχεδιασμένα, είχαν κατορθώσει να τραβήξουν το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων όλων των ηλικιών.
Θυμόταν χαρακτηριστικά ένα περιστατικό όταν ήταν μικρός. Ένας κύριος μεγάλης ηλικίας έπαιζε φλιπεράκι και ήταν πολύ καλός σε αυτό. Μάλιστα, ήταν πολύ κοντά να σημειώσει ένα πολύ σπάνιο ρεκόρ. Ωστόσο, κάπνιζε και το προσωπικό του έκανε επανειλημμένες παρατηρήσεις να σβήσει το τσιγάρο του.
Καθώς δεν μπορούσε να διακόψει το παιχνίδι, εντέλει λίγο πριν καταρρίψει το ρεκόρ, τον σήκωσαν με τη βία και τον έβγαλαν έξω από το ίντερνετ καφέ. Εκείνος ήταν μάρτυρας στο περιστατικό σε ηλικία μόλις 7 ετών. Από τότε ούτε ο ίδιος ούτε κανείς γνωστός του δεν ξαναπάτησε στο συγκεκριμένο μαγαζί, το οποίο έκλεισε ύστερα από λίγους μήνες.
Όταν γνώρισε την Κίρκη, βρισκόταν σε ένα online game που λεγόταν «Odyssey» και ήταν ένα παιχνίδι ρόλων που ουσιαστικά η πλοκή του ακολουθούσε την ιστορία της Οδύσσειας. Εκείνη είχε ένα avatar μιας μάγισσας και όνομα χρήστη kirki1380.
Μάλιστα, στο chat του παιχνιδιού σχολίαζε και απαντούσε στα μηνύματα όπως θα απαντούσε ο χαρακτήρας της. Συχνά έβαζε εικονίδια με ξόρκια, δράκους που πετούσαν φωτιές και ξωτικά. Παράλληλα, έστελνε ακατανόητα μηνύματα σε μια άγνωστη γλώσσα στο chat, στα οποία κανείς δεν μπορούσε να απαντήσει.
Ο Οδυσσέας τη συμπάθησε αμέσως, χωρίς να γνωρίζει ότι υπέγραφε με το πραγματικό της όνομα. Της έστελνε προσωπικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και γελούσε με τις απαντήσεις της, καθώς θεωρούσε ότι έκανε πλάκα.
Ωστόσο, όταν οι σύντροφοί του έγιναν γουρούνια και έμεινε μόνος του, το πράγμα σοβάρεψε. Παρότι το περίμενε, καθώς είχε διαβάσει πολλές φορές την Οδύσσεια και γνώριζε τι θα επακολουθήσει, κόμπλαρε και δεν ήξερε πως να συνεχίσει.
Επικαλέστηκε, λοιπόν, διάλειμμα για φαγητό και βρήκε ένα παλιό αντίτυπο της Οδύσσειας που είχε στη βιβλιοθήκη του. Έτσι, είδε τι ακολουθεί στη συνέχεια και βρήκε λύση στο πρόβλημά του.
Η Κίρκη διέθετε έντονη κλίση στην ιστορία, χαρακτηριστικό που είχε κληρονομήσει από τους γονείς της. Φανατικοί λάτρεις της αρχαίας Ελλάδας και της μυθολογίας, είχαν ονομάσει την κόρη τους έτσι από την Οδύσσεια που τόσο αγαπούσαν.
Εκείνη όταν έμαθε την ιστορία του ονόματός της θύμωσε πολύ με τους γονείς της και για εκδίκηση δεν τους μιλούσε για ένα μήνα. Ωστόσο, μετά της πέρασε και σκέφτηκε ότι μπορούσε να αξιοποιήσει το όνομά της δημιουργικά.
Έτσι, γέμισε το δωμάτιό της με φωτογραφίες ξωτικών, μάγων και δράκων, καθώς και διάφορα μυθικά πλάσματα και περνούσε πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο της αναπαριστώντας διάσημες μάχες μεταξύ τους, πραγματικές ή, συχνά, φανταστικές.
Καθώς μεγάλωνε, συνήθιζε να φοράει σκούρα χρώματα, και να κυκλοφορεί μόνο τη νύχτα. Μάλιστα, στην τελευταία τάξη του σχολείου κόντευε να μείνει από απουσίες επειδή το πρωί την έπαιρνε ο ύπνος.
Η Πηνελόπη ήταν η μεγαλύτερη αδερφή του Οδυσσέα και αγαπούσε από μικρή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ξόδευε όλα τα ψιλά της στους χώρους ψυχαγωγίας και συχνά έπαιρνε μαζί της το μικρό της αδερφό. Μάλιστα, όταν ήταν πιο μεγάλοι και ανεξάρτητοι, οργάνωνε παιχνίδια αναζήτησης «κρυμμένων θησαυρών», στα οποία συχνά συμμετείχαν και οι φίλοι τους.
Εκεί ο Οδυσσέας γνώρισε κάποιους φίλους που θα γίνονταν αχώριστοι για όλη τους τη ζωή. Μέσα από το παιχνίδι και την αναζήτηση, συνεργάστηκαν στα πλαίσια μιας ομάδας και γνωρίστηκαν καλύτερα στη συνέχεια.
Ο Ηρακλής ήταν ένας ψηλός και γεροδεμένος νεαρός, ο οποίος ήταν πολύ ήσυχος ως άνθρωπος. Πάντα βοηθούσε τους φίλους του όπου είχαν κάποια ανάγκη και ήταν πρόθυμος να λύσει κάθε φιλονικία που μπορούσε να δημιουργηθεί.
Ο Θησέας ήταν δυνατός μεν, αλλά αρκετά εγωιστής. Προσπαθούσε να τραβά διαρκώς την προσοχή όλων στο πρόσωπό του και, όταν δεν το πετύχαινε, προκαλούσε καβγάδες. Τότε επενέβαινε ο Ηρακλής για να λύσει τις παρεξηγήσεις, πάντα με ευγενικό και ήρεμο τρόπο.
Ο Ορφέας ήταν ένας κοντός για την ηλικία του αλλά πολύ ώριμος νεαρός, ο οποίος είχε αγάπη για τις τέχνες. Συγκεκριμένα, έγραφε ποιήματα και διηγήματα και συχνά τα αναρτούσε στα social media και σε διάφορες ιστοσελίδες. Τα καλύτερα, όμως, τα κρατούσε για την Ευρυδίκη, μια συμφοιτήτριά του με την οποία ήταν κρυφά ερωτευμένος.
Στην παρέα υπήρχαν και κορίτσια. Ειδικότερα, η Μυρτώ, η οποία αγαπούσε κρυφά τον Ορφέα, της άρεσε να ζωγραφίζει και να πηγαίνει σε εκθέσεις. Στον ελεύθερό της χρόνο έφτιαχνε πορτρέτα και τα αναρτούσε στην ιστοσελίδα που είχε φτιάξει ο αδερφός της, Αλκίνοος, όπου τα διέθετε προς πώληση.
Η Αντιγόνη κουβαλούσε πάντα μαζί της πολλά πράγματα. Ήταν πολύ αθλητική προσωπικότητα και αγαπούσε τα χειμερινά σπορ. Συχνά παρότρυνε την ομάδα να πάνε το χειμώνα στο βουνό για σκι και το καλοκαίρι στη θάλασσα για σερφ. Της άρεσε κρυφά ο Θησέας, με την ζωώδη αρρενωπότητά του και συχνά τον προκαλούσε ώστε να τον βλέπει να ξεσπά πάνω στους άλλους.
Η Ισμήνη ήταν η μικρότερη αδερφή της Αντιγόνης, η οποία αγαπούσε τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Γνώριζε απέξω στοιχεία για ταινίες και σειρές και συχνά πρότεινε ψαγμένες επιλογές στα υπόλοιπα μέλη της παρέας.
Κάποιες φορές, μάλιστα, που είχε κακοκαιρία και δεν μπορούσαν να κυκλοφορούν έξω πρότεινε, και η ομάδα συμφώνησε, να δουν όλοι μαζί μια ταινία. Έτσι, μαζεύτηκαν στο σπίτι του Ορφέα που ήταν μεγάλο και τους χωρούσε όλους και επιπλέον ήταν μόνοι τους, καθώς οι γονείς του έλειπαν σε ταξίδι.
Κάθε Κυριακή, η ομάδα συγκεντρωνόταν και οργάνωνε το επόμενο παιχνίδι της. Όταν δεν το επέτρεπε ο καιρός, μαζεύονταν σε κάποιο σπίτι ή πήγαιναν για καφέ σε ένα μαγαζί που είχε και επιτραπέζια και περνούσαν εκεί ευχάριστα το χρόνο τους.
Έτσι κι αυτό το απόγευμα που έβρεχε είχαν μαζευτεί στο σπίτι του Ορφέα και έπαιζαν όλοι μαζί το παιχνίδι. Είχαν παθιαστεί πολύ καθώς αγαπούσαν πολύ αυτά τα παιχνίδια και ήθελαν να κάνουν ένα ομαδικό ρεκόρ.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ, αλλά πάντα κάτι συνέβαινε και το έχαναν την τελευταία στιγμή. Τώρα, όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχαν φτάσει στην τελευταία πίστα. Όλα έδειχναν ότι αυτή τη φορά τίποτα δεν μπορούσε να τους εμποδίσει από την κατάρριψη του ρεκόρ. Όλα ήταν με το μέρος τους …
Ξαφνικά, τη στιγμή ακριβώς που ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν πέφτει ένας κεραυνός και κόβεται το ρεύμα. Καθώς έχασαν και τη σύνδεση στο ίντερνετ, δεν μπορούσαν να συνδεθούν και να δουν αν κατέκτησαν την κορυφή στον πίνακα των σκορ.
Μάλιστα, όλο το σπίτι βυθίστηκε στο σκοτάδι και προσπαθούσαν να βρουν κάτι να φωτίσουν την κατάσταση, όπως ο Ηρακλής Πουαρό το μυστήριο. Εντέλει ψηλαφώντας βρήκαν τα κινητά τους και ενεργοποίησαν τους φακούς προκειμένου να μπορέσουν να βλέπουν τριγύρω και να βρουν κάποιο κερί για να ανάψουν.
Καθώς παιδεύονταν για αρκετή ώρα να βρουν κερί, μόλις το άναψαν και το τοποθέτησαν στη θέση του, ήρθε ξανά το ρεύμα. Αφού ξεπέρασαν τα μουρμουρητά για την ατυχία που τους βρήκε, περίμεναν λίγα μαρτυρικά λεπτά για να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Ωστόσο το ρούτερ είχε κολλήσει και αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα. Έτσι το αποσύνδεσαν για λίγα ακόμα λεπτά προκειμένου να επανέλθει.
Όταν τελικά κατάφεραν να συνδεθούν, μπήκαν στη σελίδα και είδαν ότι είχαν καταφέρει να σπάσουν το ρεκόρ, ωστόσο για κακή τους τύχη, στο χρόνο που απουσίαζαν μια άλλη ομάδα τους προσπέρασε με ελάχιστη διαφορά.
Έτσι, φτου κι από την αρχή για την παρέα που καθώς ήταν φιλόδοξη και τελειομανής, θεωρούσε ως επιτυχία μόνο την κατάληψη της πρώτης θέσης.
Αυτή τη φορά δε δυσκολεύτηκαν τόσο όσο τις προηγούμενες και κατάφεραν να καταρρίψουν εκ νέου το ρεκόρ της άλλης ομάδας με σημαντική διαφορά, αποσπώντας τα συγχαρητήρια από τους ηττημένους.
Στη συνέχεια, καθώς ήταν πολύ κουρασμένοι για να συνεχίσουν το παιχνίδι, έβαλαν μια ταινία που είχε διαλέξει από πριν η Ισμήνη. Έτσι έκλεισε ευχάριστα, αν και με περιπετειώδη τρόπο, η συνάντησή τους εκείνη τη βροχερή ημέρα.
Αφήστε μια απάντηση