Σήμερα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο portal μας μια δυναμική και πολύ πετυχημένη γυναίκα σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε, από τον αθλητισμό και τον ακαδημαϊκό στίβο, έως την πολιτική. Μιλάμε για την Αφροδίτη Λατινοπούλου, πρωταθλήτρια και προπονήτρια του τένις, ραδιοφωνική παραγωγό, νομικό και πολιτευτή στην Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία.
Είναι φανερό από τα προαναφερθέντα ότι η Αφροδίτη είναι πολυπράγμων και ικανή να πετύχει σε ότι και αν βάλει στόχο. Τις μεγάλες επιτυχίες στα γήπεδα του τένις τις ακολούθησαν η ακαδημαϊκή επιτυχία στην Νομική σχολή και η είσοδός της στην πολιτική. Η Αφροδίτη λατρεύει την πατρίδα και την πόλη της και δεν διστάζει να εκφράσει τις απόψεις της και να πει τα πράγματα με το όνομά τους, όσο αντιδημοφιλή και αν είναι, όσο ενοχλητικά και αν ακούγονται σε κάποια αυτιά.
Της ζητήσαμε να μας πει την γνώμη της για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας καθώς και για πρόσωπα και πράγματα που την ενέπνευσαν στο να ασχοληθεί με τα κοινά. Σας παραθέτουμε την συνέντευξη και εμείς, από την πλευρά μας, ευχόμαστε στις επόμενες εκλογές να κατακτήσει μια θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα ώστε, με τον δυναμικό της λόγο, να εμπνεύσει την νεολαία να σηκωθεί από τους καναπέδες και να πάρει την τύχη στα χέρια της.
1) Ποια είναι η γνώμη σου για την Ουκρανική κρίση. Συμφωνείς με τις ενέργειες του προέδρου Πούτιν ή τάσσεσαι υπέρ της Δυτικής αντίληψης ότι ο Πούτιν διεξάγει έναν επεκτατικό, ιμπεριαλιστικό πόλεμο;
Ποτέ δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω σε μία εισβολή σε ξένη χώρα. Δεν έχει σχέση με το αν είμαι σε μία δυτική χώρα ή όχι. Είμαι πάντα με το δίκαιο. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως και η Κύπρος έτσι δέχτηκε εισβολή κάποτε και δυστυχώς τότε την αφήσαν αβοήθητη. Ευτυχώς, δεν βλέπουμε να συμβαίνει το ίδιο με την Ουκρανία.
2) Ποιο ήταν το έναυσμα που σε έκανε να ασχοληθείς με την πολιτική μετά από μια αθλητική καριέρα γεμάτη επιτυχίες;
Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου ενημερωμένο πολίτη. Όμως η πρωτοφανής κρίση του 2015 και ειδικά το δημοψήφισμα μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ πολύ πιο ενεργά. Δεν θα μπορούσα να παρατηρώ αμέτοχη να κυβερνούν άτομα τα οποία καταστρέφουν την οικονομία της χώρας και πιστεύουν πως η θάλασσα δεν έχει σύνορα.
3) Ποια είναι κατά την γνώμη σου τα σημαντικότερα κοινωνικά ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση της χώρας μας;
Αυτή τη στιγμή σαφώς είναι η τρομακτική ακρίβεια που έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε Ελληνικού νοικοκυριού. Ας ελπίσουμε να είναι παροδική γιατί αλλιώς θα έρθουμε αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουμε φανταστεί.
Όμως το μεγαλύτερο διαχρονικό πρόβλημα στη χώρα είναι η γκετοποίηση μεγάλων περιοχών της πατρίδας από τους λαθρομετανάστες. Ενώ καταφέραμε να περιορίσουμε αρκετά τις ροές λαθρομεταναστών, οι απελάσεις και οι συγκεντρώσεις αυτών σε κλειστά κέντρα δεν προχώρησαν όπως θα έπρεπε επιβαρύνοντας τρομακτικά τους κατοίκους των κέντρων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Εγώ μένω στην Ροτόντα, στο κέντρο της πόλης και λυπάμαι για την κατάντια της. Τείνει να γίνει ένας δεύτερος Άγιος Παντελεήμονας Αχαρνών ή Ομόνοια και αυτό είναι τραγικό.
4) Τι θεωρείς ότι χρειάζεται να αλλάξει στη χώρα προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες;
Πολλά. Πρέπει ως Έλληνες να αλλάξουμε κυρίως νοοτροπία και αντί για ρουσφέτια να απαιτούμε αξιοκρατία. Γίνεται; Πολύ δύσκολα αλλά γι’ αυτό παλεύω. Πρέπει να ισχύουν οι νόμοι χωρίς εξαιρέσεις και τα δεκάδες παραθυράκια που υπάρχουν. Πρέπει να αυξηθούν οι φυλακές και να λιγοστέψουν οι ποινές με αναστολή όπως π.χ. γίνεται στην Αμερική. Και να εισαχθεί στον ποινικό κώδικα ο Αμερικάνικος νόμος των ''three strikes''.
5) Σε ποιον ή ποιους τομείς της πολιτικής θα σε ενδιέφερε περισσότερο να δραστηριοποιηθείς;
Ως νομικός με ό,τι έχει σχέση με τη δικαιοσύνη, ως πολίτης να βοηθήσουμε στρατό και αστυνομία να ανακτήσουν το κύρος τους. Ως νέος άνθρωπος και με τους νέους που δυστυχώς τους θυμόμαστε μόνο σε προεκλογικά κλιπάκια παραμονές των εκλογών.
6) Ποιοι άνθρωποι (εν ζωή ή όχι) αποτελούν τα πρότυπά σου και ήταν τα πρότυπά σου καθώς μεγάλωνες; Υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές φράσεις κάποιων ανθρώπων που σε εκφράζουν;
Πολλοί άνθρωποι αποτελούν πρότυπα για μένα. Αλλά αν μιλήσουμε για την πολιτική είναι τρεις. Η αξεπέραστη Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και ο Ρεπουμπλικάνος ηγέτης Ρόναλντ Ρήγκαν. Λείπουν και οι τρεις από την παγκόσμια πολιτική σκακιέρα. Όλοι τους υπήρξαν οραματιστές και προσπάθησαν το καλύτερο για τις χώρες τους.
7) Ποιες συμβουλές θα έδινες σε νεαρά άτομα που θέλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της πολιτικής;
Πρώτον να ενημερώνονται σε καθημερινή βάση για τα πολιτικά δρώμενα από αξιόπιστες πηγές. Δεύτερον να διαβάζουν. Να διαβάζουν πολλή πολιτική, πολλή ιστορία και ξένες γλώσσες για να έχουν πρόσβαση στις αρχικές πηγές. Τρίτον να ακούνε περισσότερο και να μιλάνε λιγότερο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό να προσέχουν πολύ την όποια έκθεσή τους στα social media, γιατί πλέον ότι γράφει στο διαδίκτυο δεν ξεγράφει ποτέ, μένει για πάντα. Οπότε να το σκέφτονται δύο φορές πριν ανεβάσουν κάτι.
Αφήστε μια απάντηση