LifeSteps.gr

Remains Of Destruction New Dawn review

Remains Of Destruction

Μετά από 2-3 αδιάφορες μπάντες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έπεσε το μάτι μου σε ένα καινούριο cd από μια καινούρια μπάντα από την Φινλανδία με το όνομα Remains of Destruction. Δημιουργήθηκαν πολύ πρόσφατα, συγκεκριμένα το 2020 και αυτό είναι το ντεμπούτο τους στην μέταλ σκηνή. Επειδή η χώρα προέλευσης τους μου έχει δώσει εξαιρετικές μπάντες και πάντοτε βγάζει εξαιρετικά ταλέντα είπα να τους κάνω μια παρουσίαση να δω αν το πετυχαίνουν το εγχείρημα.

Καταρχήν παίζουν ένα ωραίο συμφωνικό μελωδικό μέταλ που φαίνεται αμέσως ότι προέρχεται από την Ευρώπη. Κάθε χώρα έχει το στυλ της στην μέταλ που αν έχει ακούσει κάποιος αρκετά το καταλαβαίνει σχετικά γρήγορα. Έχω και το νέο cd των Battlelore από την ίδια χώρα που θα γράψω στην συνέχεια σε άλλο άρθρο όπως και για τους Coronatus από την Γερμανία με τις πολύ καλές τραγουδίστριες που έχουν την καινούρια δουλειά τους κι αυτοί φέτος. Βλέπω και το καινούριο cd των αγαπητών Hammerfall αλλά αυτοί είναι κλασική μπάντα και θέλει προσεκτική ακρόαση πριν βγει τελικό συμπέρασμα.

Ειλικρινά από μπάντες που βρίσκονται στον χώρο για πάνω από 20 χρόνια δεν περιμένω και πολλά πράγματα από άποψη έμπνευσης, τα έχουμε ακούσει όλα σχεδόν εκτός κι αν κάποιος το αλλάξει τελείως και πάει σε άλλη κατεύθυνση την μπάντα όπως είχε γίνει με τους Theatre of Tragedy παλιότερα όταν άκουγα το cd τους τότε και δεν πίστευα ότι είναι αυτοί. Έφυγε και η Liv Kristine ευτυχώς μετά πριν πέσει το καράβι στα βράχια. Μακάρι οι Hammerfall να με διαψεύσουν και να βγουν όπως παλιά που σκίζανε μαζί με τις άλλες κλασικές μπάντες του είδους τους.

Τώρα που ακούω το cd για μια δεύτερη φορά μου αρέσει περισσότερο, πιστεύω ότι τα παιδιά έχουν ταλέντο αλλά πρέπει να προσέξουν λίγο την παραγωγή του επόμενου cd τους όπως και την μίξη των οργάνων γιατί ακούγονται λίγο χύμα για να το πω απλά. Βέβαια ανεξάρτητη παραγωγή είναι, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν δυσκολίες, μακάρι να υπογράψουν σε μια από τις μεγάλες εταιρίες του χώρου για να βγάζουν ωραία ποιοτικά cd να απολαμβάνουμε. Έτσι που τους ακούω, μου θυμίζουν τους αγαπητούς μου Majestica του γίγαντα Tommy που τώρα παίζει στους Sabaton βέβαια αλλά δεν ξεχνάει και τα παλιά του projects από ότι βλέπω στο youtube.

Ωραίος συνδυασμός σκανδιναβικού ποιοτικού μελωδικού μέταλ μας προσφέρουν τα παιδιά από την Φινλανδία. Πιστεύω θα αρέσουν πολύ σε φανς των Stratovarius κυρίως και μετά στους λιγότερους σαφώς λάτρεις των Majestica όπως εγώ. Θα βάλω στο πολύ καλό ντεμπούτο τους ένα ωραίο 8/10 και εύχομαι την επόμενη φορά να έχουν διορθωθεί τα μικροπροβληματάκια με την παραγωγή. Ταλέντο υπάρχει οπότε τα υπόλοιπα βρίσκονται πιο εύκολα.

Η διάρκεια του cd τους είναι σχετικά μικρή, κάπου στα 38 λεπτά και τελειώνει πολύ γρήγορα. Το έχω ακούσει ήδη 3 φορές και πάω τώρα να βάλω μάλλον Battlelore η τους Hammerfall αν και δεν περιμένω πάρα πολλά από παλιές μπάντες. Τελικά θα βάλω Battlelore για σήμερα και θα αφήσω Hammerfall και Coronatus για αύριο. Είναι μερικές μπάντες που ξέρεις από την αρχή τι θα ακούσεις και άλλες πάλι που βγαίνουν αδιάφορες γιατί δεν έχουν να πουν κάτι το καινούριο μετά από 20 ή και 30 χρόνια στον χώρο της μέταλ σκηνής.

Εδώ είναι το tracklist του cd για όποιον ενδιαφέρεται:

1 Blood Moon 3:33
2 Final Light 3:23
3 New Dawn 5:30
4 Mastermind 4:04
5 Mankind's Bequest 3:49
6 Gaze Upon the Stars 3:42
7 Northern Stars 5:11
8 Silvery Fields 4:31
9 From Shadows We Rise 3:58

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Jaakko Saloranta : Μπάσο, δεύτερα φωνητικά
Janne Ollikainen : Ντραμς, διάφορα κρουστά
Timo Pelkonen : Κιθάρες, δεύτερα φωνητικά
Jesse Yrjölä : Φωνητικά, ενορχήστρωση
Saalas Ruokangas : Κιθάρες, ενορχήστρωση, δεύτερα φωνητικά
Osmo Lassila : Πλήκτρα

Το cd κυκλοφόρησε την 28η Μαίου του 2022
Εταιρία διανομής: Ανεξάρτητη
Είδος: Συμφωνικό, power metal, μελωδικό μέταλ

Exit mobile version