LifeSteps.gr

Heart Attack – Negative Sun review (2022 release)

Heart Attack

Ψάχνοντας τις νέες κυκλοφορίες μήπως βρω κάτι που να αξίζει παρουσίαση ανακάλυψα τους φίλους μας από την Γαλλία, τους Heart Attack και την τρίτη τους πολύ καλή για μένα δημιουργία με τίτλο Negative Sun. Ομολογώ ότι δεν είχα ακούσει κάποιο από τα προηγούμενα cd τους αλλά αν είναι το ίδιο καλά με αυτό που ακούω τότε θα τα ψάξω και θα τα βρω οπωσδήποτε. Παίζουν ένα ωραίο μοντέρνο thrash - groove metal, σαν συνδυασμό παλιού σκληροπυρηνικού ήχου με νέες φρέσκιες ιδέες που ταιριάζουν όμως απόλυτα και συναρπάζουν τον ακροατή.

Είναι ότι πρέπει για headbanging αλλά και με την μελωδία του μπορεί να ακουστεί κάθε στιγμή της μέρας χωρίς να κουράζει καθόλου. Ειλικρινά δεν το περίμενα να βγει τόσο καλό ακούγοντας μόνο ένα βίντεο από το youtube που μου φάνηκε τυπικό για το είδος. Τελικά ευτυχώς τα παιδιά είναι πολύ ταλαντούχα και αξίζουν με το παραπάνω μια παρουσίαση εκ μέρους μου. Μέχρι και το τελευταίο κομμάτι, την διασκευή του κλασικού τραγουδιού των Genesis, το Jesus He Knows Me, την έχουν κάνει στον ρυθμό τους πολύ καλή.

Στην αρχή όταν άκουσα κάποιο single τους νόμιζα ότι είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες γιατί φαινόντουσαν να έχουν επηρεαστεί αρκετά από την περιοχή των Metallica και των άλλων κλασικών συγκροτημάτων του είδους, το θρυλικό Bay Area του Σαν Φρανσίσκο. Τελικά είδα ότι είναι από τις Κάννες της Γαλλίας και με εξέπληξαν πολύ θετικά γιατί δεν ήλπιζα να βρω τόσο καλή μπάντα εδώ κοντά μας. Διάβαζα και κάτι κριτικές σε εισαγωγικά πάλι που δεν τους πολυάρεσε το album αυτό.

Εμμ βέβαια αν αλλάξω τον τίτλο της μπάντας και βάλω Megadeth ή Metallica θα έπαιρνε δεκαράκια αβέρτα. Αλλά στα παιδιά το παίζουν σκληροί οι κριτικοί σε εισαγωγικά γιατί η μπάντα δεν προέρχεται από κάποια εμπόλεμη ζώνη για παράδειγμα για να την προμοτάρουμε. Μπλέκουν την πολιτική με την μουσική και τα συμφέροντα των εταιριών. Αν δεν τους πληρώσουν δεν ενημερώνουν τον κόσμο για τους ποιοτικούς τίτλους. Έχει καταντήσει αηδία όλο αυτό και μας προβάλλουν κάτι παλτά που πονάνε τα αυτιά μου να ακούω.

Ευτυχώς που τα ψάχνω πολύ και μόνος μου γιατί αν ακούω όπως έκανα πολύ παλιά βέβαια τα περιοδικά τι λένε θα αγοράζω μόνο mainstream παλτά. Ευτυχώς που τώρα υπάρχει και η δυνατότητα με το youtube να βρίσκουμε την αγαπημένη μας μουσική εύκολα και ωραία. Έτσι ανακάλυψα και τους αγαπητούς Walk in Darkness, έτσι βρήκα και τα παιδιά εδώ που ακούω για 5η φορά στην σειρά. Μπορεί να μην βρίσκω πολλές πληροφορίες ως συνήθως αλλά ότι μπορώ κάνω για μια σωστή παρουσίαση.

Είναι και σε ένα είδος, αυτό του μελωδικού thrash / groove metal που δεν έχω πολλά αξιόλογα τώρα τελευταία. Είναι δύσκολο να συνδυαστεί το παλιό καλό μέταλ και να εμπλουτιστεί με μοντέρνους ρυθμούς χωρίς να χαλάσει. Τα κατάφεραν πάντως πολύ καλά τα παιδιά να το κρατήσουν σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς να γέρνει ούτε στην μία ούτε και στην άλλη μεριά. Απόλυτα ισορροπημένο και μελωδικό, εξαιρετική η παραγωγή και η εκτέλεση εκ μέρους τους.

Για αυτό πιστεύω ότι αξίζουν με το παραπάνω ένα 9/10 για την δημιουργία τους. Ελπίζω να τους δούμε και σε κάποιο live σύντομα με άλλες μεγάλες μπάντες η και μόνους τους. Μπράβο στα παιδιά, τα πήγανε πολύ καλά. Συνιστάται σε όλους τους φίλους του καλού μέταλ και του είδους βεβαια.

Το tracklist αυτού του πολύ καλού cd των φίλων μας από την Γαλλία είναι το ακόλουθο:

1.Rituals
2.Septic Melody
3.Wings of Judgement
4.World Consumption
5.The Messenger
6.Twisted Sacrifice
7.Bound to This Land
8.Take Your Pride Back
9.Negative Sun
10.Jesus He Knows Me (extra τραγούδι που είναι διασκευή του κομματιού των Genesis)

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής ταλαντούχους μουσικούς:

Chris Cesari: Κιθάρα, πλήκτρα
Christophe Icard: Ντραμς
Kevin Geyer: Φωνητικά, κιθάρα
William Ribeiro: Φωνητικά, μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 10 Ιουνίου του 2022 από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Μελωδικό thrash metal / groove metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 45 λεπτά.

Exit mobile version