LifeSteps.gr

Song of Silence demo review (2023)

Song of Silence demo review

Κάνοντας ένα διάλλειμα από το εκπληκτικό Baldur's Gate 3 είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο οπότε μιας και μου αρέσουν τα βιντεοπαιχνίδια φαντασίας, όπου κυριαρχούν η μαγεία και τα μυθικά πλάσματα, το Songs of Silence αναδύεται ως μια μαγευτική ιστορία επιβίωσης και ανθεκτικότητας μέσα σε έναν κόσμο απειλούμενο από το αιώνιο σκοτάδι. Αναπτύχθηκε από την φιλόδοξη ομάδα Chimera Entertainment και εκδόθηκε από τους ίδιους, το Songs of Silence προσκαλεί τους παίκτες να ξεκινήσουν ένα επικό ταξίδι μέσα από δύο διαφορετικούς φανταστικούς κόσμους, ο καθένας από τους οποίους απειλείται από έναν ανίκητο (φαινομενικά) εχθρό.

Καθώς οι παίκτες εμβαθύνουν σε αυτή τη μαγευτική αφήγηση, θα αναλάβουν το ρόλο μιας γενναίας ηρωίδας αρχικά που έχει επιφορτιστεί να αποκαταστήσει την αρμονία σε αυτά τα απειλούμενα βασίλεια. Στην πορεία, θα συναντήσουν ένα ποικίλο καστ χαρακτήρων, ο καθένας με τις δικές του μοναδικές ιστορίες και κίνητρα. Μαζί, πρέπει να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν τις ύπουλες δυνάμεις που επιδιώκουν να βυθίσουν τον κόσμο στο απόλυτο χάος.

Ουσιαστικά, το Songs of Silence είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής με έμφαση στην τακτική και απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και σωστή εκτέλεση όλων των κινήσεων. Οι παίκτες πρέπει να εξετάζουν σχολαστικά κάθε τους κίνηση, χρησιμοποιώντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ήρωα και των συντρόφων τους για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες οι οποίες περιλαμβάνουν πολύνεκρες μάχες και συστηματική διαχείριση πόρων.

Το περίπλοκο σύστημα μάχης του παιχνιδιού προσφέρει έναν συναρπαστικό συνδυασμό αυτόματης μάχης, τακτικής τοποθέτησης των στρατευμάτων και χρήσης καρτών που λειτουργούν σαν πανίσχυρα skills του ήρωα και του προελαύνοντος στρατού του. Ο ήρωας ανεβαίνει επίπεδα και γίνεται δυνατότερος αποκτώντας παράλληλα ισχυρές κάρτες για να ρίξει στην μάχη. Η ανάπτυξη των απελευθερωμένων εδαφών γίνεται επίσης με την χρήση καρτών.

Τα μοντέλα των στρατών στην μάχη είναι μικρά σε μέγεθος αλλά οι δυνάμεις που χρησιμοποιούμε μέσω καρτών διαθέτουν εξαιρετικά οπτικά εφέ και καλή ηχητική επένδυση. Η αισθητική των γραφικών θυμίζει έντονα την απολαυστική τεχνοτροπία του Banner Saga και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που θα μας καθηλώσουν παίζοντας το Songs of Silence. Σαν αφηγηματική εμπειρία βυθίζει τους παίκτες σε έναν πλούσιο και ζωντανό κόσμο. Η μαγευτική ιστορία του παιχνιδιού ξετυλίγεται μέσα από όμορφα δημιουργημένα cutscenes και αναγκάζει τους παίκτες να νοιαστούν για τους χαρακτήρες και τη μοίρα του κόσμου που διασχίζουν.

Οι παίκτες θα διασχίσουν δύο διαφορετικούς κόσμους φαντασίας, ο καθένας με τα δικά του μοναδικά περιβάλλοντα, κουλτούρες και προκλήσεις. Το ζωντανό βασίλειο της Eldoria, που κάποτε ήταν μια ειρηνική και ακμάζουσα χώρα, τώρα βρίσκεται τυλιγμένο σε μια απόκοσμη σιωπή καθώς το σκοτάδι εξαφανίζει τη ζωντάνια του. Αντίθετα, τα ερειπωμένα ερείπια της άλλοτε μεγαλειώδους αυτοκρατορίας του Aerilon στέκονται ως στοιχειωμένη υπενθύμιση της καταστροφικής δύναμης της Σιωπής.

Καθώς οι παίκτες εξερευνούν αυτά τα διαφορετικά τοπία, θα συναντήσουν μια ποικιλία εχθρών, από γκροτέσκ θηρία μέχρι πονηρούς μάγους, που ο καθένας αποτελεί μοναδική απειλή για την πρόοδό τους. Το ποικίλο ρόστερ των εχθρών του παιχνιδιού απαιτεί στρατηγική προσαρμογή, διασφαλίζοντας ότι οι παίκτες παραμένουν αφοσιωμένοι και αμφισβητούμενοι σε όλη την περιπέτειά τους.

Θα βάλω σαν βαθμολογία ένα 8/10 και θα πω ότι το παιχνίδι αξίζει να το δοκιμάσετε ειδικά αν σας αρέσουν τα strategy τέτοιου τύπου. Λίγο από Dungeons, λίγο από χτίσιμο, λίγο από παιχνίδι με κάρτες και κάπου εκεί βρισκόμαστε να θαυμάζουμε την ποιότητα ενός μικρού μεν αλλά πολλά υποσχόμενου τίτλου. Τσεκάρετε το demo του που είναι και δωρεάν αυτή την στιγμή στο steam και βγάλτε τα συμπεράσματά σας αν αξίζει να το προσθέσετε στην συλλογή σας.

Exit mobile version