LifeSteps.gr

Pioneers of Pagonia game review (2024)

Pioneers of Pagonia game review

Το "Pioneers of Pagonia" (Οι Πρωτοπόροι της Παγονίας ελληνιστί) είναι ένα παιχνίδι κατασκευής πόλεων η αλλιώς settlement (city builder με πολύ διαχείριση πόρων με απλά λόγια) από την ίδια ομάδα, την Envision Entertainment που μας πρόσφερε το κλασικό αλλά και αγαπημένο Settlers. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός πρωτοπόρου υποτίθεται που ξεκινά μια νέα ζωή στον άγνωστο αλλά πανέμορφο κόσμο της Παγονίας. Πρέπει να εξερευνήσει τα απειράριθμα νησιά από τα οποία αποτελείται ο εν λόγω κόσμος, να βρει πόρους, να χτίσει μια βάση και να αντιμετωπίσει τους πολλαπλούς κινδύνους που κρύβει ο νέος αυτός κόσμος.

Το παιχνίδι συνδυάζει τρεις βασικούς μηχανισμούς: εξερεύνηση ως συνήθως μέχρι να βρούμε το κατάλληλο σημείο για την βάση μας η για να βρούμε υλικά, κατόπιν κατασκευή της κοινότητάς μας και τέλος διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Ο παίκτης πρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο για να βρει νέους πόρους, να συναντήσει νέους πολιτισμούς και να ανακαλύψει μυστικά. Επίσης πρέπει να χτίσει μια απόρθητη βάση για να προστατεύσει τον εαυτό του και τα περιουσιακά του στοιχεία. Η βάση πρέπει να περιλαμβάνει κτίρια για την παραγωγή πόρων, την αποθήκευση πόρων και την προστασία του παίκτη από τους εχθρούς.

Ο παίκτης πρέπει να διαχειριστεί τους πόρους που βρίσκει στον κόσμο. Οι πόροι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της βάσης, την παραγωγή προϊόντων και την κατασκευή όπλων και εξοπλισμού. Το παιχνίδι ξεκινά με τον παίκτη να επιλέγει έναν χαρακτήρα και μια τοποθεσία για να ξεκινήσει τη βάση του. Ο παίκτης ξεκινά με λίγους πόρους κοινώς από το μηδέν και σιγά-σιγά πρέπει να βρει τρόπους να τους αυξήσει. Ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει τον κόσμο για να βρει νέους πόρους, να εμπλακεί σε εμπόριο με άλλους πολιτισμούς ή να πολεμήσει με τους εχθρούς.

Οι αντίπαλοι έχουν την τάση να εκτελούν συχνά επιδρομές στα εδάφη μας με σκοπό την λεηλασία και όχι την κατάκτηση της πόλεως μας συνεπώς η πολεμική διάσταση του παιχνιδιού έχει περισσότερο αμυντικό παρά κατακτητικό χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι η πραγματική έμφαση του Pioneers of Pagonia είναι η διαχείριση πόρων και όχι ο πόλεμος. Η εξερεύνηση φυσικά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στο παιχνίδι. Ο παίκτης πρέπει να εξερευνήσει τον κόσμο για να βρει νέους πόρους, να συναντήσει νέους πολιτισμούς και να ανακαλύψει μυστικά. Ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει τον κόσμο με τα πόδια, με άλογο ή με πλοίο.

Τα γραφικά και ο ήχος του παιχνιδιού παραπέμπει στα παλιά καλά settlers αν και θα μπορούσε να ήταν καλύτερο σε κάποιους τομείς. Πάντως είναι σε διαρκή ανάπτυξη από την προγραμματιστική του ομάδα και όλοι ευελπιστούμε να βγει ακόμα καλύτερο από την πρώιμη έκδοση του που μελετούμε εδώ.

Η κατασκευή βάσεων απαιτεί την μεγαλύτερη προσοχή από μέρους μας. Πρέπει να φτιάξουμε την αρχική μας βάση σε σημείο τέτοιο που θα μας βολεύει να φαρμάρουμε άνετα και να χτίσουμε και τα υπόλοιπα βασικά κτίρια όπως τις φάρμες και το ξυλουργείο μας για να έχουμε τους απαραίτητους πόρους νωρίς και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα προς τον βασικό μας στόχο. Η βάση πρέπει να περιλαμβάνει κτίρια για την παραγωγή, την αποθήκευση αλλά βέβαια και την προστασία του παίκτη από τους διάφορους εχθρούς. Ο παίκτης μπορεί να χτίσει διάφορα κτίρια, όπως αγροκτήματα, εργοστάσια, στρατώνες και τείχη. Μιλάμε για δεκάδες κτίρια και προϊόντα διαθέσιμα που προσδίδουν μεγάλο βάθος στην διαχείριση πόρων, την συνεχή πρόκληση του παιχνιδιού.

Ο παίκτης πρέπει να διαχειριστεί τους πόρους που βρίσκει στον κόσμο για να διατηρήσει τη βάση του ζωντανή. Πρέπει να παράγει πόρους, να τους αποθηκεύει και να τους χρησιμοποιεί αποτελεσματικά. Να αντιμετωπίσει διάφορους κινδύνους στον κόσμο του παιχνιδιού, όπως: άγρια ​​ζώα, ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλα φυσικά φαινόμενα. Ο παίκτης συναντά στην πορεία άλλους πολιτισμούς, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι φιλικοί και άλλοι εχθρικοί.

Οι Πρωτοπόροι της Παγονίας είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι (αν και θα το ήθελα λίγο πιο δύσκολο και πιο μεγάλο σε διάρκεια) που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης, κατασκευής βάσεων και διαχείρισης. Βαθμός από μένα 8/10 γιατί σαν φαν των settlers δεν θα μπορούσα να βάλω κάτι χαμηλότερο αλλά ίσως μερικοί το κρίνουν πιο αυστηρά και το ρίξουν κάτω κανά δυό μονάδες. Συστήνεται ανεπιφύλακτα για αυτούς που λάτρεψαν την σειρά των Settlers όπως και για μένα φυσικά ,είναι ένα must buy σε όποια κατηγορία τιμής κι αν βρίσκεται.

Exit mobile version