LifeSteps.gr

Dragon's Dogma 2 game review (2024)

Dragon's Dogma 2 game review

Άργησα να το κάνω αυτό το παιχνίδι γιατί περίμενα πρώτα να το προχωρήσω μιας και είναι μεγάλος τίτλος και δεν ήθελα να πάει στο έτσι όπως άλλα μικρότερου βεληνεκούς παιχνίδια. Θα επισημάνω αυτό που φάνηκε απ΄την αρχή κιόλας. Είανι αρκετά βαρύ παιχνίδι σε απαιτήσεις ισχύος και δύναμης επεξεργαστή και κάρτας γραφικών οπότε να το έχετε αυτό στα υπόψη πάντοτε. Δεν είναι και τόσο προσαρμοσμένο όπως το καινούριο Horizon που παίζει θαυμάσια σε όλα σχεδόν τα συστήματα ακόμα και σε ταπεινά laptop.

Το παιχίδι γενικά είναι πολύ καλό αλλά λόγω του ότι είναι απαιτητικό και αρκετά βαρύ θα ενοχλήσει πολλούς παίκτες που θα ήθελαν να το δοκιμάσουν. Η λύση φυσικά είναι να τεσταριστεί πρώτα με ένα demo του και μετά να αγοραστεί γιατί είναι και αρκετά ακριβό τώρα στην αρχή που κυκλοφόρησε. Στην μισή τιμή θα ήταν τέλειο αλλά τώρα είναι για λίγους με τα δυνατά μηχανάκια για να το απολαύσουν σε όλη του την διάσταση. Δεν έχουν και άδικο τα παιδιά που γράφουν αρνητικές απόψεις στο steam μιας και αν έδωσαν 65 ευρώ θα κλαίνε τα λεφτά τους τώρα.

Ίσως αν φτιαχτεί κάπως για να τρέχει ομαλά και σε χαμηλότερα συστήματα αλλά και να προσεχτούν τα saves του και τα περιστασιακά κρασαρίσματα να γίνει πολύ καλύτερο γιατί είναι πολύ μοντέρνο και ποιοτικό αλλά θέλει μικροβελτιώσεις εδώ και κει. Ευτυχώς δεν συνάντησα ενοχλητικά κρασαρίσματα γιατί θα το είχα παρατήσει προ πολλού και θα είχα πάει στον επόμενο τίτλο. Μπορεί να είμαι τυχερός η το σύστημα μου να σηκώνει τα βαριά παιχνίδια αυτού του τύπου. Για αυτό το έφτιαξα κιόλας μόνος μου. Από γραφικά και ήχο σκίζει πάντως. Δεν είναι σαν το Skyrim που λένε αρκετοί, περισσότερο με το πρώτο μέρος μοιάζει παρά με κάτι Baldur's Gate 3 και λοιπά που γράφουν άλλοι.

Ένας το έβαλε σε σύστημα με κάρτα των 1900 ευρώ και λέει πάει μια χαρά. Ε καλά τώρα πως είναι δυνατόν να έχει πρόβλημα με τέτοιο κανόνι σύστημα; Εδώ μιλάμε για χαμηλού κόστους κάρτες γραφικών που έχει η πλειοψηφία των χρηστών. Οι σειρές 4060 και πάνω είναι για τους απαιτητικούς και αυτούς που το φυσάνε το χρήμα. Αν εξαιρέσουμε βεβαίως την ταπεινή 4060 την απλή που για την ακρίβεια είναι προσιτή κάρτα και ελαφρώς πιο αργή από την 3060 που έχω εγώ. Αλλά οι 4070, 4080 και 4090 είναι για high end συστήματα και με πολύ μνήμη που κοστίζουν 2-3 χιλιάρικα και πάνω. Γιατί θέλει και τον καλύτερο ssd και ταχύτατη μνήμη και ακριβή gaming μητρική αλλά φυσικά και πανάκριβη οθόνη για να αποδώσει 100% ένα τέτοιο θηριο κάρτα.

Αλλά αρκετά με τα διαδικαστικά και ας πάμε στο ψητό που είναι η ιστορία του. Πηγαίνεις από πόλη σε πόλη και σου αναθέτουν αποστολές όπου πολεμάς μια πληθώρα εχθρών εντυπωσιακά σχεδιασμένων και με διαφορετικές δυνατότητες. Τώρα όσο αφορά τον τεχνικό του τομέα είναι άψογος αλλά πολύ απαιτητικός. Θα του βάλω ένα 7/10 γιατί μπορεί σε μένα να έπαιξε σωστά σε πολλούς όμως παρουσίασε προβλήματα και αυτό είναι που μετράει τελικά. Ρίξτε μια ματιά στο demo του πριν την αγορά του για να πάρετε μια ιδέα αλλά και να δείτε αν σας παίζει καλά στο σύστημα σας γιατί τα λεφτά που ζητάει είναι πολλά για τον μέσο χρήστη.

Η Capcom που το διανέμει μας έχει συνηθίσει σε πολύ καλούς είναι η αλήθεια τίτλους αλλά και φτάνει και τα μηχανήματα μας στα όρια τους πολλές φορές. Πρέπει να γίνεται σωστή μεταφορά από τις κονσόλες γιατί από κει προέρχονται σχεδόν όλα τα παιχνίδια της και όχι να κάνει απλώς μια γρήγορη μετάβαση χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο. Αυτά τα παιχνίδια καλύτερα είναι να μένουν στην κονσόλα τελικά για να τα ευχαριστιόμαστε στην μεγάλη μας οθόνη γιατί στον ταπεινό μας pc υποφέρουν λιγάκι να δείξουν τα δόντια τους.

Πάντως επειδή προβλέπεται γρήγορη πτώση τιμής όπως πάντα κάντε λίγο υπομονή η πάρτε το στο ps5 που είναι και υπέροχο.

Exit mobile version