LifeSteps.gr

Παρουσίαση του παιχνιδιού Lesson Learned: Cult of the Elizabeth (2024)

Παρουσίαση του παιχνιδιού Lesson Learned: Cult of the Elizabeth (2024)

Το Lesson Learned: Cult of the Elizabeth είναι ένα παιχνίδι που ανακάλυψα πρόσφατα στην συλλογή μου και το παρουσιάζω εδώ γιατί με εντυπωσίασε αρκετά η πρωτοτυπία του. Πρόκειται για ένα Tower Defense τίτλο με έντονο το Action στοιχείο, το Crafting και την διαχείριση πόρων και σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των λάτρεων του είδους. Είναι γέννημα-θρέμμα πολωνού δημιουργού και πολωνικής εταιρείας διανομής (MadGamesmith και Gaming Factory αντίστοιχα) και μας εισάγει σε έναν αλλόκοτο κόσμο εμπνευσμένο από μια διαστρεβλωμένη οπτική της αναγέννησης.

Πρωταγωνίστρια της δράσης και μοναδικός playable χαρακτήρας είναι η Amelia, μια κοπελίτσα που παλεύει να επιβιώσει στον ονειρικό κόσμο στον οποίο βρίσκεται. Για να το πετύχει πρέπει να προστατεύσει την βάση της από τις φανατισμένες ορδές των υποστηρικτών της σατανικής ευγενούς Elisabeth Bathory, μια γνωστή και πολύ εγκληματική φιγούρα της παγκόσμιας ιστορίας.

Για την προστασία της βάσης οδηγούμε την Amelia στο να μαζέψει ένα σωρό πόρους από το περιβάλλον της και να απλώσει έναν αριθμό από turrets τα οποία υποδέχονται και περιποιούνται δεόντως τις δυνάμεις της Bathory. Η συλλογή και το ακόλουθο crafting γίνεται από εμάς ή από τους χαρακτήρες που μας βοηθούν, αναλαμβάνοντας να συλλέξουν και να μεταφέρουν τους πόρους που τους υποδεικνύουμε, στην βάση μας.

Η ταχύτητα με την οποία θα στήσουμε τα turrets είναι αυτό που καθορίζει την νίκη ή την ήττα. Η βάση μας έχει το εξής μεγάλο πλεονέκτημα, διαθέτει... πόδια! Σωστά διαβάζετε, την βάση μας έχει επωμισθεί μια χαριτωμένη αραχνίτσα, ο Jarvis, ο οποίος απομακρύνεται σιγά σιγά προς την έξοδο του επιπέδου κουνώντας τα ποδαράκια του. Η μετακίνηση της βάσης σημαίνει ότι, σταδιακά, η απόσταση από το σημείο εισόδου των εχθρών μεγαλώνει και, μαζί της, η ανάγκη για περισσότερα turrets κατά μήκος της διαδρομής.

Ενώ αρχικά η αντιμετώπιση των πρώτων κυμάτων είναι πανεύκολη, όσο περνάει η ώρα οι εχθροί είναι ανθεκτικότεροι αλλά και επιθετικότεροι, σε σημείο να καταστρέφουν με μανία τα turrets πριν στραφούν προς την Amelie και την βάση μας. Η δράση είναι γρήγορη και ολοένα και επιταχυνόμενη, υποχρεώνοντάς μας να βελτιωθούμε πολύ γρήγορα και να χαρούμε τελικά την εμπειρία. Υπόψη ότι το  Lesson Learned: Cult of the Elizabeth είναι ο δωρεάν πρόλογος του Lesson Learned σκέτο που το αναμένουμε εντός του έτους άρα πρόκειται για μια μικρή αλλά ουσιαστική γεύση από το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι γρήγορο, τα game mechanics παρουσιάζουν καλή πρόκληση, τα turrets και οι πόροι ποικίλλουν αρκετά ώστε να μας κρατήσουν το ενδιαφέρον και, σε τελική ανάλυση, μόνο χρόνο θα σας στοιχίσει να το δοκιμάσετε και να αποφασίσετε αν το Lesson Learned θα αξίζει τα λεφτά σας. Από την σύντομη επαφή μου με το Co - Op mode δηλώνω ευθαρσώς ότι αυτό θα είναι το καλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού τελικά.

Γραφικά και ήχος δεν έχουν μεγάλη βαρύτητα σε τέτοιου είδους παιχνίδια συνεπώς δεν με ενόχλησε καθόλου ότι η οπτικοακουστική προσέγγιση του Lesson Learned: Cult of the Elizabeth θυμίζει έντονα την σειρά Don't Starve. Για βαθμολογία του βάζω ένα 7/10 αναμένοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Exit mobile version