LifeSteps.gr

Dream Hotel Master game review (2024)

Dream Hotel Master game review (2024)

Ένα μικρό και χαριτωμένο παιχνίδι και απ' οτι βλέπω και πολύ φτηνό στο steam αυτή την στιγμή είναι και το Dream Hotel Master. Ουσιαστικά είναι σαν μεταφορά από mobile με όλα τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι απλούστατο στην μάθηση και εύκολο να το προχωρήσει κάποιος που θα θελήσει να το τερματίσει κιόλας. Μην περιμένετε κάποιον ΑΑΑ τίτλο βέβαια εδώ αλλά για ένα συμπαθέστατο παιχνιδάκι που θα αναλαβετε να διαχειριστείτε το ξενοδοχείο σας για τους ανυπόμονους πελάτες που περιμένουν στην ουρά για ένα δωμάτιο.

Η εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου ξεκινά πατώντας πάνω στους εισερχόμενους πελάτες και κατευθύνοντάς τους στο πλησιέστερο άδειο δωμάτιο. Σύντομα στην παρέα μας προστίθεται και ο Ted, ένας καμαριέρης μάλαμα, ένα παιδί για όλες τις δουλειές. Ο Ted τσακίζεται να εξυπηρετήσει τους πελάτες όπως του υποδεικνύουμε εμείς, καθαρίζοντας δωμάτια και παραδίδοντας τις διάφορες παραγγελίες τους. Πρωταρχικός σκοπός κάθε επιπέδου είναι να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις των πελατών μαζεύοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό likes που θα μας επιτρέψει να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Παράλληλα, οι πελάτες αφήνουν γενναία φιλοδωρήματα στην ρεσεψιόν τα οποία συσσωρεύονται σταδιακά και το ποσό αυτό μας επιτρέπει να αγοράζουμε πολύτιμες αναβαθμίσεις για τους καμαριέρηδές μας όπως είναι η δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις δουλειές τους αστραπιαία. Αν αποτύχουμε στις προυποθέσεις ενός επιπέδου, χάνουμε μια από τις πέντε ζωές που έχουμε και επανερχόμαστε κατόπιν, αν αποτύχουμε άλλες 4 φορές, αρχίζουμε από το πρώτο επίπεδο και το ίδιο συμβαίνει και αν κλείσουμε το παιχνίδι. Αυτό που παραμένει όμως είναι τα λεφτά που συγκεντρώσαμε, ο συνολικός αριθμός των επιπέδων που περάσαμε και οι αναβαθμίσεις που κερδίσαμε.

Η πρόκληση αυξάνεται σταδιακά καθώς προσέρχεται μεγαλύτερος αριθμός απαιτητικών πελατών, νέοι όροφοι για να διαχειριστούμε, περισσότερες εργασίες για τους αχθοφόρους μας (σωστά διαβάζετε, αποκτούμε περισσότερο προσωπικό όσο περνά η ώρα), ακόμα και επέκταση του ξενοδοχείου μας σε άλλα μέρη της πόλης.

Τα game mechanics του παιχνιδιού είναι πολύ απλά, στο επίπεδο ενός Clicker, δίνοντας έμφαση στο καλό και εθιστικό gameplay παρά στο σενάριο η στα επιμέρους χαρακτηριστικά. Τα γραφικά και ο ήχος του είναι χαριτωμένα και ταιριάζουν απόλυτα σε αυτό το κλίμα που θέλει να περάσει ο δημιουργός του. Μου φάνηκε και λίγο εύκολο αρκεί να είστε γρήγοροι στα κλικαρίσματα που απαιτούνται ώστε ο φουκαράς ο καμαριέρης μας να προλαβαίνει να ικανοποιεί τον κάθε πελάτη μας.

Σαν βαθμολογία θα του έβαζα μάλλον ένα 7/10 γιατί μπορείτε με ελάχιστα χρήματα να διασκεδάσετε κάποιες ώρες μέχρι να το τερματίσετε. Είναι εξάλλου και ένα καλό διάλλειμα από τους πιο σύγχρονους βαρείς τίτλους που έχουν βγει τελευταία και πιάνουν όλο το χώρο στο δίσκο μας και απαιτούν τα μαλλιοκέφαλα μας σε απαιτήσεις για να τρέξουν ομαλά.

Exit mobile version