LifeSteps.gr

Tennis Manager 2024 review (2024)

Tennis Manager 2024 review (2024)

Μου εστάλη αυτό το καινούριο παιχνίδι να το παρουσιάσω και από ότι είδα είναι σαν το football manager αλλά με τένις δηλαδή έχει πολύ ψάξιμο και κάψιμο αν θελήσει κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του. Θα εξηγήσω αναλυτικά τι κάνουμε στο εν λόγω παιχνίδι που μπορεί να είναι indie και να περνάει στην ζούλα μέσα από τους μεγάλους τίτλους αλλά είναι πολύ καλό στο είδος του πάντα που δεν έχει και πάρα πολλά σε αντίθεση με το δημοφιλέστατο ποδόσφαιρο.

Ξεκινάμε λοιπόν διαλέγοντας τον χαρακτήρα μας και επιλέγοντας ένα από τα training camp ανά τον κόσμο όπου φιλοξενούνται ταλαντούχοι μικροί αθλητές τους οποίους θα οδηγήσουμε στο δρόμο προς την δόξα κοινώς στην άνοδο στα charts των εππαγγελματιών τενιστών και τενιστριών του κόσμου. Με την σωστή επιλογή στους προπονητές αλλά και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων μας όπου αυτές χρειάζονται και είναι διαθέσιμες μπορούμε να κάνουμε θαύματα σε ότι αφορά την ανάπτυξη των ταλέντων μας.

Στην αρχή πρέπει να θέσουμε κάποιους στόχους όσον αφορά στους μικρούς αθλητές μας ώστε να ξέρουν κι αυτοί που πατάνε αλλά και μεις αν έχουν την διάθεση και το ταλέντο φυσικά να φτάσουν ψηλά η να μας μείνουν στο χέρι. Δεν πρέπει να θέσουμε πολύ υψηλούς στόχους για να μην τους στρεσάρουμε ιδιαίτερα αρκεί να πάμε λίγο πιο ψηλά από τις προτεινόμενες θέσεις. Μόνο έτσι θα τους δώσουμε ηθικό να προσπαθήσουν περισσότερο για να ανέβουν στα ρανκς της παγκόσμιας κατάταξης του αθλήματος.

Μετά πρέπει να τσεκάρουμε υποδομές και απαραίτητους ειδικούς προπονητές για να βοηθήσουν τους αθλητές μας να βελτιωθούν σταδιακά. Βέβαια στην αρχή δεν έρχεται κανένα μεγάλο όνομα στο κλάμπ μας οπότε θα μείνουμε με ότι υπάρχει αλλά στις υποδομές υπάρχει πάντα, ανάλογα με τα οικονομικά μας, περιθώριο για βελτιώσεις. Αφού ορίσουμε κάποια βασικά σημεία περνάμε στο ψητό που είναι τα διάφορα τουρνουά που θα παρακολουθήσουμε αν το επιθυμούμε την πορεία των ταλέντων μας.

Εδώ έχουμε την τρισδιάστατη απεικόνιση του αγώνα που είναι πολύ καλή και με την ανάλογη περιγραφή μας δίνει την εικόνα του παιχνιδιού. Βέβαια μετά από κάποιες φορές μπορεί να βαρεθούμε αλλά ευτυχώς υπάρχει το κουμπί χ2 η χ4 για να βλέπουμε πιο γρήγορα τους αγώνες. Έχουμε βέβαια και την επιλογή να πάρουμε κάποιον η κάποια άλλη αθλητή-τρια αλλά στην αρχή δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε τους καλύτερους. Καλό είναι αυτό γιατί θα ήταν πολύ εύκολο το παιχνίδι αλλιώς.

Παίζοντας το για κάποιες ώρες έμεινα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του παιχνιδιού και την διάρκεια του οπότε θα του έβαζα ένα 8.5/10 μιας και δεν υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους παιχνίδια και παίζει ουσιαστικά μόνο του σαν μάνατζερ τέννις. Πιστεύω ότι θα αρέσει σε όλους τους φίλους του αθλήματος αλλά και αυτούς που ψάχνουν παιχνίδια με πολλά στατιστικά για να περάσουν αρκετές ώρες μαζί του.

Από γραφικά και ήχο είναι πολύ καλό και σίγουρα στα επίπεδα της μοντέρνας τεχνολογίας και οι απαιτήσεις του σε hardware δεν είναι πολύ υψηλές. Για την τιμή του που είναι στα 36 ευρώ αυτή την στιγμή πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του μόνο αν είστε φαν του αθλήματος αλλιώς αναμονή και θα πέσει σύντομα σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Exit mobile version