LifeSteps.gr

Elden Ring Shadow of the Erdtree dlc review (2024)

Elden Ring Shadow of the Erdtree dlc review

Και εκεί που δεν έχω τερματίσει το κανονικό παιχνίδι Elden Ring μου προέκυψε φέτος και το dlc του με τον τίτλο Shadow of the Erdtree. Το οποίο μάλιστα είναι και καλύτερο από το βασικό όπως τουλάχιστον δηλώνουν αυτοί που ασχολήθηκαν μαζί του και το αγόρασαν από την πρώτη μέρα ώστε να δικαιολογεί ευτυχώς και τα αρκετά λεφτά του όχι όπως άλλες εταιρείες που βγάζουν κάθε χρόνο μια από τα ίδια και τα πληρώνουμε και ως καινούρια η χρυσά για να το πούμε πιο λαικά. Να μην λέμε ονόματα τώρα και θίξουμε τις εταιρείες αλλά όσοι ασχολούνται με το άθλημα μάλλον τις έχουν στα υπόψη τους.

Η σειρά Elden Ring έχει καταφέρει να αναδείξει τη FromSoftware ως μία από τις πιο καινοτόμες και αγαπητές εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών. Με την κυκλοφορία του νέου dlc, Elden Ring: Shadows of the Erdtree, οι προσδοκίες ήταν υψηλές, δεδομένου του εκπληκτικού κόσμου, της περίπλοκης ιστορίας και του απαιτητικού όσο και απολαυστικού συστήματος μάχης που χαρακτήρισαν τον προηγούμενο τίτλο. Ας δούμε αν το νέο αυτό expansion κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες.

Η FromSoftware δεν μας απογοήτευσε καθόλου όσον αφορά τα γραφικά. Το Elden Ring: Shadows of the Erdtree παρουσιάζει έναν κόσμο ακόμα πιο μαγευτικό και επικίνδυνο από τον βασικό τίτλο του. Οι λεπτομέρειες στα τοπία, τα κτίρια, και τα πλάσματα είναι εξαιρετικές, δημιουργώντας έναν ζωντανό και δυναμικό κόσμο. Τα εφέ φωτισμού και οι καιρικές συνθήκες συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα, κάνοντας κάθε τοποθεσία να βιώνεται ως κάτι μοναδικό.

Η ιστορία του Shadows of the Erdtree εξελίσσεται στον ίδιο κόσμο με το πρώτο παιχνίδι, αλλά εισάγει νέους χαρακτήρες και νέες πλοκές που προσθέτουν βάθος στον ήδη πλούσιο μύθο της σειράς. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός νέου ήρωα, που καλείται να εξερευνήσει την περιοχή των Lands of Shadow και να αποκαλύψει τα απειράριθμα μυστικά της, τα οποία ρίχνουν φως σε αρκετά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν στο πρωτότυπο. Η αφήγηση είναι, όπως πάντα, διακριτική και πολυεπίπεδη, προσφέροντας κομμάτια της ιστορίας μέσω διαλόγων, αντικειμένων και τοποθεσιών.

Οι μηχανισμοί μάχης είναι ένας τομέας όπου η FromSoftware πάντα διαπρέπει, και το Shadows of the Erdtree δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι μάχες αποτελούν μεγάλη πρόκληση  και απαιτούν στρατηγική, τακτική και ακριβείς κινήσεις. Οι νέοι εχθροί και τα bosses (τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 40) είναι καλοσχεδιασμένα και προσφέρουν αξέχαστες αναμετρήσεις καθώς διακρίνουμε μια σημαντική βελτίωση στο A.I. Οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους μια μεγάλη ποικιλία από όπλα και μαγείες αλλά, κυρίως, δύο νέα συστήματα αναβάθμισης που προσφέρουν μόνιμες βελτιώσεις σε επίπεδο στατιστικών και summons.

Ο ανοιχτός κόσμος του Shadows of the Erdtree είναι ακόμη μεγαλύτερος και πιο πολυσύνθετος από αυτόν του πρώτου παιχνιδιού, χαρίζοντας ακόμα και 40 ώρες gameplay αν το πάμε με το... πάσο μας. Οι περιοχές είναι γεμάτες μυστικά, κρυφές τοποθεσίες και αναπάντεχες συναντήσεις. Η εξερεύνηση είναι επιβραβευτική, καθώς οι παίκτες μπορούν να ανακαλύψουν νέα αντικείμενα, ιστορίες και παραδόσεις που εμπλουτίζουν την εμπειρία τους. Οι νέοι μηχανισμοί μετακίνησης, όπως η δυνατότητα να καβαλήσεις νέα πλάσματα, κάνουν την περιήγηση πιο γρήγορη και ευχάριστη.

Η μουσική και ο ήχος στο Shadows of the Erdtree συμβάλλουν σημαντικά στην ατμόσφαιρα του παιχνιδιού. Η μουσική επένδυση, δημιουργημένη από τον Yuka Kitamura, ενισχύει τις δραματικές στιγμές και τις επικές μάχες, ενώ τα ηχητικά εφέ κάνουν τον κόσμο να φαίνεται ζωντανός και επικίνδυνος. Οι φωνές των χαρακτήρων είναι καλοδουλεμένες, προσθέτοντας βάθος στους διαλόγους και την αφήγηση.

Το dlc του παιχνιδιού Elden Ring με τον τίτλο Shadows of the Erdtree είναι μια αξιέπαινη προσθήκη στη σειρά από την αγαπημένη εταιρεία ανάπτυξης, συνεχίζοντας την παράδοση της FromSoftware για υψηλή ποιότητα και καινοτομία και άρα αξίζει τα λεφτά του. Παρά τις υψηλές προσδοκίες που λογικό είναι να έχουμε, το παιχνίδι καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εκπληκτική του αισθητική, την πολυεπίπεδη αφήγηση, και την προκλητική, αλλά δίκαιη, μάχη. Οι παίκτες που αγάπησαν τον πρώτο τίτλο θα βρουν στο expansion Shadows of the Erdtree μια εμπειρία που αξίζει να ζήσουν, γεμάτη νέες ανακαλύψεις. Η βαθμολογία μου είναι 8/10 για ένα τέτοιο ποιοτικό από όλες τις πλευρές τίτλο.

Exit mobile version