LifeSteps.gr

Visions of Atlantis - Pirates II Armada cd review (2024)

Visions of Atlantis - Pirates II Armada cd review

Μετά από μια αναγκαία απουσία λόγω κυρίως της προώθησης του προηγούμενου πάρα πολύ καλού cd τους με τον τίτλο Pirates που ήταν και στα καλύτερα συμφωνικά έργα την χρονιά που κυκλοφόρησε και το είχα παρουσιάσει αμέσως οι αγαπημένοι Visions of Atlantis επέστρεψαν με την συνέχεια, το Pirates II Armada μιας και το έχουν ρίξει στο ποιοτικό μέταλ που τους πηγαίνει κιόλας στο γενικό στυλ. Ήμουν πολύ επιφυλακτικός στο τι θα καταφέρουν τα παιδιά σε αυτό το καινούριο cd και τελικά δεν έπεσα και πολύ έξω όταν πίστευα ότι θα κάνουν μια λογική κοιλιά μετά την τεράστια επιτυχία του προηγούμενου.

Καιρό είχα να παρουσιάσω κάποιο cd ίσως γιατί περίμενα κάτι το αξιόλογο σε μια αγορά που γέμισε με μετριότητες και αντιγραφές κλασικών ήχων. Εδώ τα παιδιά πηγαίνουν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα που είναι οι θρυλικοί και εξαιρετικοί Alestorm με το αυθεντικό τους πειρατικό μέταλ αλλά στην χιουμοριστική πλευρά. Εδώ έχουμε την συμφωνική πλευρά του μέταλ που ναι μεν το πάνε καλά και στα όρια του μοντέρνου που επιτάσσουν οι συνθήκες αλλά κάπου μένει πίσω.

Ίσως γιατί τα είπαν όλα σχεδόν στο προηγούμενο τους και δεν είχε μείνει χώρος για άλλους πειραματισμούς.Πάντως σαν δημιούργημα ακούγεται ευχάριστα από τα δύο βασικά μέλη στα φωνητικά, την εκπληκτική Κλημεντίνη και τον εξαιρετικό Μισέλ. Πιστεύω ότι τα τραγούδια που επιλέχθηκαν για να βγουν σε single δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα του όλου έργου. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει η στροφή σε πολύ εύπεπτα mainstream μονοπάτια ραδιοφωνικού τύπου.

Τα τραγούδια είναι πιασάρικα και πολύ μελωδικά και ειδικά φτιαγμένα για να ακουστούν από ραδιόφωνο. Βέβαια και στο προηγούμενο Pirates τα τραγούδια ήταν πιασάρικα αλλά σου έμεναν οι συνθέσεις στο μυαλό σχετικά εύκολα. Με φέρνει λίγο σε δύσκολη θέση η βαθμολόγηση ενός τέτοιου άλμπουμ μιας και δεν θέλω σε καμμιά περίπτωση να βάλω χαμηλά σε μια από τις αγαπημένες μου μπάντες στον χώρο του συμφωνικού μέταλ αλλά όπως και οι επίσης αγαπημένοι Within Temptation όπως και οι Nightwish το έχουν ρίξει πολύ στο mainstream για να γίνουν πιο αρεστοί στις μάζες των φίλων της μέταλ κυρίως της νεολαίας.

Το ίδιο ακριβώς παρατήρησα και στους επίσης αγαπητούς Leave's Eyes όπου εκεί συναντάμε το δίδυμο Ελίνας και Αλεξάντερ που δημιουργούν και εκτελούν τις συνθέσεις τους. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αγαπημένοι Xandria και Delain όπου οι αλλαγές στην σύνθεση τους βγήκε σε καλό και παρουσίασαν μεγάλη βελτίωση σε σχέση με παλιά. Επίσης οι αλλαγές που γίνανε με την προσθήκη περισσότερου folk στοιχείου πιστεύω δεν είχε το ανάλογο αποτέλεσμα που θα ήθελαν τα παιδιά.

Εδώ πριν κλείσω το άρθρο μου για τους αγαπητούς Visions of Atlantis θα βάλω και ένα 6/10 σαν τελική βαθμολογία και να πω ότι περιμένω φέτος αρκετές ακόμη κυκλοφορίες ακόμα και από τους Nightwish που ελπίζω να ταράξουν τα νερά. Άκουσα και καινούριο τραγούδι από τους πολυαγαπημένους Ensiferum και ήταν τέλοιο όπως ακριβώς τους περίμενα.

Έχω παρακάμψει φέτος τόσα πολλά cd λόγω του ότι δεν παρουσίαζαν κάτι το σπουδαίο που αξίζει να αναφερθεί που έχω χάσει το μέτρημα. Πολλά άχρηστα cd που δεν έχω καταφέρει να ακούσει ούτε μια φορά λόγω της χαμηλής ποιότητας τους φυσικά. Πάντως οι φανς των VoA καλό θα είναι να του ρίξουν μια ματιά αλλά πιστεύω θα απογοητευτούν όπως και εγώ τελικά. Κρίμα γιατί περίμενα πολύ περισσότερα από την αγαπητή Κλημεντίνη και τον Μισέλ αλλά και από τα υπόλοιπα παιδιά.

Το lineup της μπάντας αποτελείται από τους:

Thomas Caser - Drums

Michele Guaitoli - Vocals (male)

Clémentine Delauney - Vocals (female)

Herbert Glos - Bass

Christian Douscha - Guitars

Και το tracklist για όποιον ενδιαφέρεται είναι το εξής:

1.To Those Who Choose to Fight
2.The Land of the Free
3.Monsters
4.Tonight I’m Alive
5.Armada
6.The Dead of the Sea
7.Ashes to the Sea
8.Hellfire
9.Collide
10.Magic of the Night
11.Underwater
12.Where the Sky and Ocean Blend

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 5/07/2024 από την γνωστή μας εταιρεία Napalm Records

Exit mobile version