LifeSteps.gr

Age of Defense: Prehistory game review (2024)

Το παιχνίδι Age of Defense: Prehistory που μου εστάλη από την εταιρεία του είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής που, όπως δηλώνει και το όνομα του, εξελίσσεται στην προϊστορική εποχή. Ακολουθεί την παραδοσιακή μορφή των παιχνιδιών άμυνας με πύργους (tower defense), προσφέροντας στους παίκτες μια ενδιαφέρουσα εμπειρία γεμάτη δράση και στρατηγικές προκλήσεις. Πρόκειται για τον πρόλογο του Age of Defense που πρωτοκυκλοφόρησε σε πρώιμη μορφή το 2019 και κυκλοφορεί πλέον στην πλήρη του μορφή στις 29/07/2024.

Τα γραφικά του Age of Defense: Prehistory είναι απλά αλλά καλαίσθητα και δεν επηρεάζουν την οπτική μας απόλαυση όπως άλλωστε και στο πλείστον των παιχνιδιών του είδους. Η καλλιτεχνική απεικόνιση της προϊστορικής εποχής είναι ζωντανή και χρωματιστή, ενώ οι μονάδες και οι πύργοι είναι σχεδιασμένοι με λεπτομέρεια που αναδεικνύει την ατμόσφαιρα της εποχής. Παρόλο που τα γραφικά δεν είναι εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, η αισθητική τους ταιριάζει άψογα με το θέμα του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ στρατηγικής και δράσης. Οι παίκτες πρέπει να τοποθετήσουν στρατηγικά τους "πύργους", στην ουσία τις στατικές μονάδες τους δηλαδή, για να αμυνθούν απέναντι σε ατελείωτα κύματα εχθρών. Υπάρχει αρκετή ποικιλία σε τύπους μονάδων, κάτι που δίνει βάθος στις στρατηγικές επιλογές.

Επίσης, οι παίκτες μπορούν να αναβαθμίσουν τις μονάδες προσφέροντας το αντίστοιχο αντίτιμο που κερδίζουν αφανίζοντας αντιπάλους, μια δυνατότητα η οποία καθορίζει εν πολλοίς και την έκβαση κάθε μάχης. Το ένα μετά το άλλο, τα εχθρικά κύματα γίνονται πολυπληθέστερα και ενισχύονται με ανθεκτικότερες μονάδες όσο κυλάει η ώρα συνεπώς, αν δεν χτιστούν αρκετές και ισχυρές μονάδες για να σταματήσουν την επέλασή τους, το game over είναι δεδομένο. Το επίπεδο δυσκολίας του παιχνιδιού λοιπόν είναι καλά ρυθμισμένο.

Ο ήχος του παιχνιδιού είναι ικανοποιητικός, με τα εφέ να προσθέτουν στην ατμόσφαιρα της μάχης. Η μουσική υπόκρουση είναι ευχάριστη και κατάλληλη για την προϊστορική θεματική του παιχνιδιού, αν και επαναλαμβάνεται σε ορισμένα σημεία.

Το Age of Defense: Prehistory είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στρατηγικής που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των Tower Defense. Παρά τα απλά γραφικά του, η βαθιά στρατηγική του και οι συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις το καθιστούν ένα αξιόλογο παιχνίδι που αξίζει να δοκιμάσετε. Παρά τα λιτά γραφικά του θα του βάλω ένα 7/10 κυρίως επειδη, όπως τα περισσότερα στο είδος αυτό, είναι αρκετά εθιστικό. Δοκιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε.

Exit mobile version