LifeSteps.gr

Simone Simons - Vermillion cd review (2024)

Simone Simons - Vermillion cd review (2024)

JPG converted with https://ezgif.com/webp-to-jpg

Έτσι που πήγαινε η χρονιά είχαν βγει όλα τα αδιάφορα cd μαζί στο πρώτο μισό της και τα καλά υποτίθεται αναμένονται στους υπόλοιπους μήνες. Εδώ έχουμε την κυκλοφορία της γλυκύτατης τραγουδίστριας των Epica, της θρυλικής Simone Simons που σε συνεργασία με τον μεγάλο μαέστρο Arjen Lucassen των Ayreon φυσικά φτιάξανε ένα πειραματικό να το πω έτσι project που μοιάζει με πολλά από αυτά που κυκλοφορούν ήδη είναι αλήθεια αλλά ας μην μείνουμε εκεί και ας αφήσουμε την μελωδική φωνή της Simone να μας ταξιδέψει λίγο στο όνειρο με τους στίχους της. Η μουσική επιμέλεια ανήκει στα έμπειρα χέρια του Arjen βέβαια κάτι που γίνεται αντιληπτό από το πρώτο κιόλας κομμάτι, το Aeterna.

Ουσιαστικά είναι σαν να ακούμε συνδυασμό των Epica με Ayreon σε ανατολίτικο στυλ μουσικής που έχει μέσα από όλες τις επιρροές. Παρόλο που ακροβατεί πάνω σε πολλά είδη μουσικής το ταλέντο του μαέστρου δεν κρύβεται όπως και το εξαιρετικό ταλέντο της τραγουδίστριας φυσικά. Κανονικά δεν μου αρέσουν οι χαμηλών τόνων δίσκοι αλλά εδώ έχουμε ένα πάντρεμα ήχων από έμπειρα και αποδεδειγμένα ταλαντούχα χέρια που ξέρουν τι κάνουν οπότε από μένα περνάει άνετα σαν ένα πολύ καλό σύνολο σε αντίθεση με κάτι άλλα που άκουσα τελευταία και που πήγανε στα αζήτητα αμέσως.

Όσο για το ποια τραγούδια κρατάω σαν τα καλύτερα του cd αυτού θα πω τα πιο γρήγορα και όχι τα τόσο φουτουριστικά και προοδευτικά που δεν είναι και του στυλ μου γενικά. Ευτυχώς βγαίνουν και μερικές καλές κυκλοφορίες τους προσεχείς μήνες με αποκορύφωμα τους αγαπητούς μου Ensiferum στο viking-folk metal, τους εξαιρετικούς Gaerea στο δικό τους ατμοσφαιρικό black metal με ατμόσφαιρα αλλά και φυσικά το νέο πείραμα της αγαπητής Σάρλοτ, της πρωην τραγουδίστριας των Delain στον συμφωνικό ήχο. Έχουμε και άλλα φυσικά αλλά αυτά είναι τα βασικά που αναμένω περισσότερο.

Σαν μια τελική βαθμολογία στο εν λόγω cd θα βάλω ένα 7/10 γιατί σίγουρα μπορεί και καλύτερα αλλά είναι και πολύ προοδευτικό για το γούστο μου και το κυριότερο είναι ότι κάνει κοιλιά προς το τέλος του. Ωραίο είναι πάντως σαν σύνολο οπότε αν είστε φαν των Epica, των Ayreon, των Nightwish καλό θα είναι να του ρίξετε μια ματιά. Καλύτερα να μην περιμένετε πολλά για να μην απογοητευτείτε κιόλας. Για το ραδιόφωνο είναι πάντως πολύ φιλικό το cd όπως και πολλά από τα καινούρια που έχουν βγει ήδη στην αγορά. Βλέπετε όλοι το έχουν ρίξει στο εύκολο και πιασάρικο τέμπο και έχουν αφήσει μακριά την ποιότητα δυστυχώς.

Τελικά μετά από προσεκτικό άκουσμα αρκετών φορών μου έδωσε την εντύπωση κάτι του κοινότυπου που σίγουρα είναι κατώτερο των περιστάσεων και φαίνεται πολύ ότι είναι σχεδιασμένο για ραδιόφωνο κυρίως για αυτό και η σχετικά χαμηλή βαθμολόγηση για τα 2 ιερά τέρατα της μουσικής που συνδυάζονται για να πετύχουν κάτι το μοναδικό. Περίμενα πολύ περισσότερα από την αγαπητή Simone και τον μαέστρο αλλά τελικά ακολούθησε την μετριότητα της χρονιάς που διανύουμε. Παρακάτω είναι και το tracklist για όποιον ενδιαφέρεται.

01. Aeterna
02. In Love We Rust
03. Cradle To The Grave (feat. Alissa White-Gluz)
04. Fight Or Flight
05. The Weight Of My World
06. Vermillion Dreams
07. The Core
08. Dystopia
09. R.E.D.
10. Dark Night Of The Soul

Το cd κυκλοφόρησε μέσα στον Αύγουστο από την γνωστή μας εταιρεία Nuclear Blast Records.

Exit mobile version