LifeSteps.gr

Age of Mythology - Retold game review (2024)

Age of Mythology - Retold

Μετά από πολλά χρόνια (22 για την ακρίβεια) από το πρώτο μέρος του Age of Mythology κυκλοφόρησε επιτέλους και δεύτερο παιχνίδι που είναι το remaster του εξίσου καλό και εθιστικό με το original για να μην πω καλύτερο αφού οι βελτιώσεις σε πολλούς τομείς είναι εμφανείς. Να μην γελιόμαστε, η σειρά αυτή ανήκει στα καλύτερα RTS όλων των εποχών και αυτό φαίνεται αμέσως και στην καινούρια μεταφορά του για να παίζει όμορφα στα καινούρια μας συστήματα. Έχουμε τον ήρωα μας και με την βοήθεια των Θεών προχωράμε αφού αποκρούσουμε τις ατέλειωτες ορδές των αντιπάλων που μας την πέφτουν σαν το χαλάζι. Το καλό πράγμα από την αρχή φαίνεται και εδώ δεν πάμε πίσω. Η ποιότητα αν εξαιρέσουμε τα ολίγων ετεροχρονισμένα γραφικά για την εποχή πάντα είναι αντιιληπτή από το πρώτο λεπτό.

Ξεκινώντας έχουμε τον ήρωα μας τον Αρκάντος, βασιλιά της Ατλαντίδας και ξεκινάμε με την βοήθεια των Θεών να φέρουμε εις πέρας τις εύκολες στην αρχή αποστολές μας. Πρέπει να πάμε στην Τροία να πάρουμε την τρίαινα του Ποσειδώνα από τους Τρώες αφού βέβαια περάσουμε από πολλές μάχες με τον ηρωικό στρατό μας. Φτιάχνουμε την βάση μας και ξεκινάμε από την αρχή να παράγουμε μονάδες που στέλνουμε στην μάχη αλλά και μυθικούς ήρωες όπως ο Θησέας, η Αταλάντη και η Ιππολύτη όπου με τα γνωστά ηχητικά προστάγματα βούλομαι, πρόσταγμα κλπ τους στέλνουμε κατευθείαν στην μάχη.

Καλό θα είναι οι καινούριοι παίκτες να παίξουν και το tutorial που μας προσφερει το παιχνίδι για να μπουν ευκολότερα στο κλίμα του υπέροχου αυτού τίτλου που τόσα χρόνια περιμέναμε. Είναι ένα παιχνίδι που μας γυρνάει πίσω στον χρόνο και μας θυμίζει άλλες καλύτερες εποχές για όλους πιστεύω. Αν και δεν θεωρώ ότι η δεκαετία του 2000 ήταν τόσο καλή, από άποψη παιχνιδιών πήγαινε πολύ καλά. Κυρίως την δεκαετία του 80 και του 90 θυμάμαι με κάποια δόση νοσταλγίας λόγω της ωραίας μουσικής που ακούγαμε αλλά και το γεγονός ότι είμασταν τότε μικροί και ουσιαστικά ανέμελοι.

Στα του παιχνιδιού μας ξανά πρέπει να βάλω και μια βαθμολογία σε αυτό το ωραιότατο παιχνίδι που μας θυμίζει τα παλιά. Λοιπόν πιστεύω ένα 9/10 το αξίζει και με το παραπάνω λόγω της αίσθησης του παλιού ωραίου που σου δίνει. Κάτι σαν το κρασί δηλαδή αλλά σε παιχνίδι αυτή την φορά. Πάντοτε μου άρεσαν οι παλιές ωραίες εκτελέσεις παιχνιδιών που ξαναπροβάλλονται σε remastered στις μέρες μας για να παίζουν στα καινούρια μας μηχανήματα.

Δείτε το οπωσδήποτε και παίξτε το για να θυμηθείτε τα παλιά οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αλλά και να γνωρίσετε πως φτιαχνόντουσαν τα καλά real time strategy τις παλιές δεκαετίες. Κυκλοφόρησε στις 4 αν δεν κάνω λάθος του μήνα και αξίζει την τιμή του με το παραπάνω. 30 ευρώ η βασική του έκδοση στο steam είναι πολύ λίγα για να περιγράψει το μεγαλείο στρατηγικής που βλέπουμε μπροστά μας. Εδώ δίνουμε πενηντάρια για κάτι βλακείες που τις τερματίζουμε σε 10 ώρες και δεν θα δώσουμε 30, αν τα έχουμε βέβαια, για ένα τόσο καλό τίτλο;

Exit mobile version